Opleiding tot populist

1

Opzienbarend bericht in de Volkskrant 18/2/19: Steve Bannon gaat een populisten school oprichten.

Steve Bannon is een ultra ‘rechtse’ activist, ex Breitbart en ex spindoctor van President Trump.
Breitbart is een rechtse Amerikaanse nieuws site en pro Israel. Dus tegen de islam en tegen de islamitische migratiegolf.

Populistenklooster

De school zal worden gevestigd in Italië, niet toevallig, daar is op dit moment een populistische regering aan de macht. Het Trisulti-complex wordt gehuurd, dit gebouw werd in 1211 door paus Innocentius III ingewijd. De Kartuizermonniken aldaar waren dermate bedreven in het mengen van kruiden, dat Trisulti bekend werd als het ‘Harvard van de kruidenmedicijnen’.

Voor democratisch gekozen vertegenwoordigers of beleidsmakers zijn er geen opleidingseisen, goed plan dus.  Doel van de school is ‘de volgende generatie nationalistische en populistische wereldleiders op te leiden’. Echter, het streven naar een opleidingsinstituut voor populisten klinkt is eigenlijk vreemd, zij hebben juist een broertje dood aan wetenschap en cijfers.

Geen ideologie

Verder lezend komt de aap uit de mouw. Het gaat niet om historische kennis of democratie, het is ‘hier een leger van populistische voetsoldaten trainen die de taal en middelen van de nieuwe media zullen beheersen.’
Aha. Electoraal gewin dus! Niet stemmen binnenhalen via ideologische overtuiging, maar door media geweld. 

Beïnvloeding van het electoraat

Als de weg via ideologisch overtuigen geen zoden aan de dijk zet, dan maar op andere wijzen het electoraat beïnvloeden. Nepnieuws misschien?
Maak je borst maar nat, straks komen de trollen uit Trisulti.

Ik zit op Facebook en Twitter, tendentieuze berichten van het gehalte ‘wij niet, zij wel en ook nog eens op onze kosten’, worden gratis via tig-deling verspreid.

Gevolg is dat het Ukraine referendum werd weggestemd, dat nogal onverwacht Trump aan de macht kwam, dat de Brexit aanstaande is en dat in de diverse landen populisten dan wel nationalisten het voor het zeggen hebben.
In Polen, Turkije en Hongarije wordt al direct les 1 van de Trisulti-doctrine in de praktijk gebracht, een  onwelgevallige pers wordt in een dwangbuis gestopt.

Om het fragmentarisme, het simplisme en het afzien van argumentatie te begrijpen, schreef ik mijn boek: ‘De evolutionaire Stempel’. Met als ondertitel: ‘ons noodlot of kunnen we het tij nog keren?’ En dat is de vraag, gaan we dan rechtsom of gaan we linksom?

Ybo van den beukel
20 februari 2019

Deel of plaats je reactie direct hieronder: 

  • Meldt je aan met je eigen Disqus, Facebook-, Twitter- of Google-account.
  • Je kunt je ook eenmalig aanmelden met je eigen e-mailadres.


%d bloggers liken dit: