Ybo

Ybo

Vanaf mijn geboortejaar 1949 ging het vanuit een relatieve armoede zonder oorlog of geweld alsmaar beter. De route leidde via de zuilensamenleving, flowerpower, voetbal, ruiken aan theologie en sociologie, de logistiek van ontwikkelinssamenwerking naar het ondernemerschap. Ik leef op het juiste moment op de beste plek in de wereld. 

Zomer 1994

Vertrekhal 3 Schiphol, een cameraploeg is bezig met TV-opnamen voor een kinderprogramma. Er vertrekken heel veel mensen, Nederland kon wel eens leeg worden. Of ik mee wil doen? Ja natuurlijk. Ik was ineens een enthousiaste aardrijkskundeleraar op weg naar de Zuidpool. Na de opname vroeg men welke naam in beeld gebracht kon worden. Ik vond meester Van Dale wel toepasselijk. Van het ezelsbruggetje ‘Meester Van Dale Wacht Op Antwoord’.
Ik realiseerde me, dat ik altijd wel in het onderwijs had gewild. Les geven, uitzoeken en uitleggen.
Enkele weken later was de uitzending. De naam die in beeld kwam: Henk de Bruyn.

Boeken

Dat was dertig jaar geleden, ik verkeer nu in de omstandigheid dat ik alle tijd heb om ‘dingen’ uit te zoeken. Dat ik interessante boeken kan lezen en colleges kan volgen. En kan nadenken over de vraag ‘wat of wie is de mens’. Het leidde uiteindelijk tot het schrijven van De Evolutionaire Stempel.
In mijn tweede boek INZICHT zijn ruim 30 overdenkingen opgenomen, vrijwel allemaal puzzelstukjes betrekking hebbende op de vragen des levens. 

Blog 

Op deze website kan ik periodiek overdenkingen kwijt, een mooie uitlaatklep. Beschouw het maar als Your Blog Online en abonneer je in de zijbalk of in de Lower Footer, onderaan deze pagina. Als je geroepen voelt kun je reageren en een discussie starten.

Ybo van den Beukel (en een beetje Henk de Bruyn)
Badhoevedorp
Februari 2018