Geblokt door Annabel

Geblokt door Annabel op Twitter! Voorjaar 2018.
Mijn eerste gedachte was, te veel eer. Ik weet niet eens waarom. Ik zou navraag kunnen doen. Maar hoe dan? Ik kan geen tweetje sturen, ik ben geblokt!

Negativiteit

De blokkade is zeker niet het gevolg van schofferen van mijn kant. Ik heb sowieso een bloedhekel aan de stapelende negativiteit van over elkaar buitelende randfiguren. Annabel kon daar als publicist overigens goed mee over weg.
Ik heb een sterk vermoeden dat het mijn reactie was op haar triomfantelijke tweet na het beroemde etentje met de ‘partijleider’ waar zij werd gevraagd lijsttrekker FvD in Amsterdam te worden.
Ik noemde dat handjeklap richting pluche, omdat werd voorbij gegaan aan een democratisch selectieproces, zoals gebruikelijk bij die verfoeide ‘kartel’ partijen.

Schrappen maar

Om nu iemand met slechts 8 volgers te blokkeren vanwege een inhoudelijke maar kennelijk onwelgevallige opmerking? En dat voor  iemand van een partij met het woord forum in de naam, die mij niet wil horen?
Het woord ‘democratie‘ in de naamstelling is een gotspe, schrap dat woord ook maar, deze partij kènt helemaal geen interne democratie. Ik ben benieuwd hoe de betalende leden hier over denken, zij hebben gèèn invloed op wat dan ook. 

Ziekte?

Eerlijk gezegd was die hele Twitter-blokkade uit mijn gedachten. Enkele maanden daarna, beweerde de partijleider, die van dat etentje, dat politiek links een ‘geslachtsziekte’ is. Eerlijk gezegd was ik daar wel blij mee, door deze politieke incorrectheid zou deze man nooit een Minister President voor alle nederlanders kunnen worden. Maar ja, als je naar de VS kijkt . . .
Op 8 augustus 2018 kwam deze hele kwestie toch weer bovendrijven. Dat kwam door een indrukwekkende documentaire op de NPO (ja, die NPO die de partijleider wil opheffen).
Ook hier viel het woord ziekte.
 ‘A German life’ is een interview met Brunhilde Pomsel, destijds secretaresse van Joseph Goebbels. Diens uitspraak blijft mij achtervolgen: ‘Joden zijn een ziekte’.
En voor het FvD linkse mensen ook, denk ik dan
.

Gaat maar door

Ergens in maart 2018 persifleerde Annabel de cabaretier Hans Teeuwen in het kader van het ‘vrije woord’. Enkele opmerkingen op Twitter, via via gekopieerd:

”NU EVEN WAT MEIN KAMPF KOPEN — JE LEEST ZES BLADZIJDEN EN HEBT METEEN ZIN OM JODEN TE VERGASSEN, MWAAHAHA!  —
JE KAN NIET VROEG GENOEG BEGINNEN MET DE KERSTCADEAUX. STI-HILE NACHT, SIEGHEILIGE NACHT”

Annabel, waarom dit nog eens herhalen, rondbazuinen, benadrukken? Er kwam uiteraard nogal wat protest. Toen kwam je met deze reactie, ik schrok ervan. Waarom? Kun je dat als raadslid zeggen? 

MORAALRIDDERS, DIE WAS HITLER EVEN VERGETEN IN DIE MOOIE OVENS VAN ‘M.

We zijn maart 2019 voorbij. Annabel Nanninga is inmiddels fractieleidster van het FvD in de gemeenteraad van Amsterdam. Zij is inmiddels ook gekozen als Statenlid in de provincie Noord Holland, zij staat op de nominatie plaats te nemen in de Eerste Kamer. Het nieuwe kartel, dit keer aangesteld, zonder democratische inspraak.