Het wordt niets zonder jou!

1

Geblokt door Annabel op Twitter! Mijn eerste gedachte was, te veel eer. Ik weet niet eens waarom. Ik zou navraag kunnen doen. Hoe dan? Ik ben geblokt! Heel vreemd, ik ontvang periodiek nog steeds boodschappen  van Twitter: ‘op maat voor jou je hoogtepunten: Annabel Nanninga.’ Yeppie, maar ik kan niet doorlinken, geblokt!

Negativiteit

De blokkade is zeker niet het gevolg van schofferen van mijn kant. Ik heb sowieso een bloedhekel aan de stapelende negativiteit van over elkaar buitelende randfiguren. Annabel kon daar als publicist overigens goed mee over weg.
Ik heb een sterk vermoeden dat het mijn reactie was op haar triomfantelijke tweet na het beroemde etentje met de partijleider waar zij werd gevraagd lijsttrekker te worden. Ik noemde dat handjeklap richting pluche, vooral omdat voorbij werd gegaan aan een democratisch selectieproces, zoals weer wel gebruikelijk bij die verfoeide ‘kartel‘ partijen.

Schrappen maar

Om iemand met (toen) slechts 8 volgers te blokkeren vanwege een keurige maar onwelgevallige opmerking? Te meer omdat het nu gaat om iemand met een publieke politieke functie. Die wil mij niet horen. Ook iemand van een partij met het woord forum in de naam. Forum is kennelijk iets anders dan horen en overleggen. Dit is ook de partij die het woord ‘democratie‘ in de naamstelling voert. Nou, schrap dat woord ook maar, deze partij kent helemaal geen interne democratie! Ik ben benieuwd hoe de betalende leden daar over denken.  

Ziekte?

Eerlijk gezegd was die hele Twitter-blokkade uit mijn gedachten. Enkele maanden daarna vergeleek de partijleider van dat etentje, politiek links met een geslachtsziekte. Eerlijk gezegd was ik daar wel blij mee, door deze politieke incorrectheid zou deze man nooit een Minister President voor alle nederlanders kunnen worden. Maar ja, als je naar de VS kijkt . . .
Op 8 augustus 2018 kwam deze hele kwestie toch weer bovendrijven door de documentaire op de NPO. De NPO die de partijleider wil opheffen. Ik begrijp nu ook waarom. ‘A German life’ is een interview met Brunhilde Pomsel, secretaresse in oorlogstijd in Duitsland. Deze uitspraak van haar baas Joseph Goebbels blijft mij achtervolgen: ‘Joden zijn een ziekte’. Boem, zo maar. Niet eens een geslachtsziekte.
 Man man, in wat voor tijden leven we, waar gaat dit naar toe?


Plaats je reactie direct hieronder:

  • Meldt je aan met je eigen Facebook-, Twitter- of Google-account.
  • Je kunt je ook eenmalig aanmelden met je eigen e-mailadres.