Haasje over

0

Haasje over in de social media

Onderwerpen als het klimaat, stikstof, de asielzoekers, islamisering, Zwarte Piet, zijn in de social media zo goed als oneindig, het blijft maar doorgaan.

Vergelijk het met ‘haasje over’, het spel waarbij een kind wijdbeens over de gebogen rug van een ander kind heen springt en dan zelf klaar gaat staan als bok. Het kan ook in een groep, achter elkaar springen de kinderen over de rug van het kind voor hen; is de springer over de laatste in de rij gesprongen, dan gaat hij zelf voorovergebogen staan en is de nieuwe voorste in de rij. 

Precies zoals het gaat het in de social media met Zwarte Piet etcetera, allemaal zaken om even lekker over los te gaan, de een overtreft de ander. Het gaat maar door. 

Helaas zijn het voornamelijk getuigenissen in een elkaar overtreffende trap, geen nuance. Tot een ‘oplossing’ komt het niet, dat zou ook jammer zijn. 

Ik heb voor mezelf besloten om niet (meer) bij te dragen aan het onnodig voortleven van onderbuik onzin. Dus  niet reageren op dit soort onderwerpen.
Als iedereen dat nou eens zou doen, kunnen we overgaan tot de orde van de dag. 

N.B. 
Hoe kom ik hier op? Bij ons in de buurt was een prachtig Sinterklaas feest met abseilende Pieten. Kinderen vonden het geweldig. En ja hoor, daar was ‘ie weer tussen de meldingen op Facebook:
‘Jammer van de zwarte pieten. Hopelijk is er volgende keer wat meer besef.’

Pleur toch gauw een eind op. 

%d bloggers liken dit: