Haasje over

0

Haasje over in de social media

Onderwerpen als het klimaat, stikstof, de asielzoekers, islamisering, Zwarte Piet, zijn in de social media zo goed als oneindig, het blijft maar doorgaan.

Vergelijk het met ‘haasje over’, het spel waarbij een kind wijdbeens over de gebogen rug van een ander kind heen springt en dan zelf klaar gaat staan als bok. Het kan ook in een groep, achter elkaar springen de kinderen over de rug van het kind voor hen; is de springer over de laatste in de rij gesprongen, dan gaat hij zelf voorovergebogen staan en is de nieuwe voorste in de rij. 

Precies zoals het gaat het in de social media met Zwarte Piet etcetera, allemaal zaken om even lekker over los te gaan, de een overtreft de ander. Het gaat maar door. 

Helaas zijn het voornamelijk getuigenissen in een elkaar overtreffende trap, geen nuance. Tot een ‘oplossing’ komt het niet, dat zou ook jammer zijn. 

Ik heb voor mezelf besloten om niet meer bij te dragen aan het onnodig voortleven van allerlei onderbuik onzin. Het zegt meer over de ander dan over mij, ik stap uit de rij. 
Als iedereen dat nou eens zou doen, kunnen we overgaan tot de orde van de dag. 

 

Wat vind jij ervan? Laat het maar weten

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.